Jan Arkink

Mijn naam is Jan Arkink, 64 jaar en getrouwd met Janet. We hebben drie kinderen: Rick, Renske en Alex. Ik ben een geboren en getogen Bornerbroeker. Al jong hielp ik mijn vader op de boerderij en in 1981 hebben Janet en ik deze overgenomen van mijn ouders.  

In de loop der jaren hebben we het bedrijf verder uitgebouwd tot wat het nu is: een melkveehouderij met 130 koeien en 90 stuks bijbehorend jongvee. Om het bedrijf verder te laten groeien hebben we in 2010 een extra stal gebouwd en de oude melkstal vervangen door een melkrobot. In datzelfde jaar heeft onze zoon Alex zich bij de maatschap gevoegd, zodat hij samen met zijn vriendin langzamerhand het bedrijf weer van óns over kan nemen. Ik vind het prachtig dat de boerderij van generatie op generatie door wordt gegeven! 

Naast het runnen van ons bedrijf houd ik van jagen, voetbal (FC Twente volg ik op de voet), investeer ik tijd in de koeienfokkerij, het deelnemen aan keuringen en ga ik graag op wintersport. Ik heb enorm genoten van het langweekend skiën, met een club van de ondernemingsvereniging afgelopen winter! Al sinds de oprichting ben ik betrokken bij deze vereniging. Ik vertegenwoordig de agrariërs uit het dorp, en dat doe ik met veel plezier. Mensen ontmoeten, interessante (en zeker ook gezellige) bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken… Het levert veel op! Zowel zakelijk als privé!