Jan Braamhaar

Ik ben in 1976 voor mijzelf begonnen als hovenier. In het eerste jaar al iemand aangenomen omdat de opdrachten door goed en mooi werk te leveren vanzelf meer werden. Door de jaren heen heb ik het hoveniersbedrijf weten uit te bouwen met een mooie vaste kern van trouwe klanten. Jaarlijks onderhoud aan tuinen en groenvoorzieningen was een mooie stabiele basis. In 2009 was het hoveniersbedrijf uitgegroeid naar 16 medewerkers en heb ik het verkocht.  In 1986 heb ik naast het hoveniersbedrijf een tuincentrum opgestart. Ook hier 13 jaren van groei meegemaakt totdat er in Almelo een Intratuin kwam.

Hier was niet tegen op te boxen en is besloten in 2001 de tuincentrum activiteiten te staken.

Vanuit mijn advies bureau ben ik thans werkzaam als bedrijfsleider bij Buiten Zorg Groenspecialisten en Arbor Boomspecialisten met een vestiging in Dedemsvaart en Markelo.

In combinatie met Keytech Personele Diensten heb ik De Noaber opgezet in Bornerbroek. De Noaber is een Leer – Werkplek omgeving waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.      

Ondernemen ligt mij wel. Ik zie meer kansen dan bedreiging en moet een uitdaging hebben. Daarbij is netwerken van groot belang.  Elkaar kennen, van iemand weten waar hij of zij goed in is, kennis delen maar ook contacten linken is zeer belangrijk. Je kunt veel zelf uitzoeken en willen, maar het kan ook heel handig zijn dat iemand anders een deur voor je opent. Social media heeft en nieuwe wereld geopend voor iedereen, maar in zaken doen blijft de juiste contactpersoon super belangrijk. Vertrouwen en gunnen komen dan bij elkaar. Dat is ook de reden, dat ik vanaf de oprichting actief betrokken ben bij O.V. De Doorbraak.